petek, 30. november 2012

Požar v Heliosu

Ob 9.07 je zagorelo v podjetju Helios, Tovarni barv, lakov in umetnih smol na Količevem v občini Domžale. Aktivirani so bili poklicni gasilci CPV Domžale in PGD Stob - Depala vas, Študa, Domžale - mesto, Studenec, Vir, Pšata - Dragomelj, Ihan, Jarše - Rodica, Radomlje, Dob in Mengeš in požar pogasili. V požaru se je ena oseba poškodovala, zato so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po prvih podatkih je nastalo za okoli 600.000 eurov gmotne škode, vzrok požara pa še ugotavljajo.

Nesreča v tunelu Ločica

Ob 23.13 je na avtocesti med Trojanami in Vranskim, občina Vransko, v tunelu Ločica prišlo do prometne nesreča z udeležbo tovornega vozila. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGE Celje in CPV Domžale so zavarovali kraj, posipali večjo količino razlitega pogonskega goriva in očistili cestišče, odklopili akumulatorja ter nudili razsvetljavo kraja nesreče.

četrtek, 29. november 2012

Vrhnika: Oseba padla v potok

Ob 21.59 je v bližini Zdravstvenega doma v občini Vrhnika oseba padla v potok. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Vrhnika in GB Ljubljana so osebo izvlekli iz deročega potoka. Nudili so pomoč reševalcem NMP pri oživljanju osebe, zavarovali kraj dogodka in nudili razsvetljavo. Na kraju dogodka je bila prisotna policija in poveljnik CZ Vrhnika.

torek, 27. november 2012

Požar v Poljčanah

Ob 12.29 je na Dravinjski cesti v Spodnjih Poljčanah v občini Poljčane gorelo v mansardnem delu večstanovanjskega objekta. Ogenj, ki je uničil približno 400 kvadratnih metrov ostrešja s kritino in poškodoval približno 200 kvadratnih metrov stanovanjske površine v mansardnem delu objekta, je pogasilo 65 gasilcev iz PGD Poljčane, Makole, Laporje, Slovenska Bistrica in Videž. Gasilci so še začasno prekrili poškodovani del ostrešja s PVC folijo..

petek, 23. november 2012

Požar avtobusa na Trojanah

Ob 9.05 je na cesti na Trojanah v občini Lukovica gorel avtobus. Deset potnikov in voznik so pravočasno zapustili avtobus. Krajani so z gasilnimi aparati začeli gasiti požar, dokončno pa so ga gasilci CPV Domžale, PGD Blagovica, Trojane, Krašnja, Lukovica, Prevoje in Dob. Gasilci so tudi prečrpali okoli 400 litrov goriva in vršili požarno stražo. Cestno podjetje je počistilo cestišče in poskrbelo za odvoz zgorelega vozila.

petek, 16. november 2012

Grozil, da bo skočil s strehe

Ob 20.38 so na cesti Metoda Mikuža v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, intervenirali kjer je občan splezal na streho in poskušal narediti samomor. Gasilci so na tleh postavili vskočnico, odprli vrata stanovanja in s pomočjo vrvne tehnike pomagali občanu sestop iz strehe, kjer ga je v nadaljnjo oskrbo prevzel zdravnik.

nedelja, 11. november 2012

Poplave, 11. november - Izredni bilten ob 18. uri

POPLAVLJANJE REK 
Reke v zgornjem Posočju že naraščajo, narašča tudi reka Drava. Dravske elektrarne so ob 15. uri pričele z obratovanjem v visokovodnem režimu. Po podatkih avstrijskega upravljalca hidroelektrarn je bil ob 17. uri pretok na meji med Avstrijo in Slovenijo 950 m3/s. V noči na ponedeljek in v ponedeljek bo zaradi obilnih padavin v Avstriji pretok Drave predvidoma ponovno močno povečan. Pretok Drave ob vstopu v državo lahko znaša med 1600 m3/s in 2200 m3/s. 

V noči na ponedeljek se bodo najprej močneje povečali pretoki rek v zahodni Sloveniji. Najbolj bodo narasle reke: Soča vzdolž celotnega toka s pritoki, reke v Goriških Brdih, Vipava s pritoki, reke v slovenski Istri, Reka, Kolpa ter reke na območju Škofjeloškega in Idrijsko-Cerkljanskega hribovja. Omenjene reke lahko poplavljajo. Močneje bodo narasle tudi reke v Zgornjesavski dolini, zlasti Sava Dolinka s pritoki in reke na območju Bohinja. 

V ponedeljek so ob močnejših nalivih možna razlivanja manjših vodotokov in hudournikov na prej omenjenih območjih ter na območjih osrednje in severne Slovenije, zlasti v porečju Savinje, Dravinje, Sotle, Mislinje in Meže. Narasle bodo tudi reke na območju Slovenskih Goric. 

V ponedeljek se bodo predvidoma obnovile poplavljene površine Notranjskega in Dolenjskega krasa ter Ljubljanskega barja. 

POPLAVLJANJE MORJA

Plimovanje morja bo še povišano. V nedeljo zvečer med 19. in 23. uro lahko morje preseže višino 300 cm na mareografski postaji v Kopru in ob tem poplavi pogosto poplavljene in izpostavljene dele obale. V ponedeljek zjutraj lahko med 5. in 9. uro na mareografski postaji v Kopru preseže višino 320 cm in ponovno poplavi obalo.

četrtek, 8. november 2012

Proračun EU skušali ogoljufati za več kot milijon evrov

Novomeški kriminalisti so v preteklih dneh na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto ovadili tri osumljence z območja PU Novo mesto in osumljenca z območja PU Ljubljana za 16 kaznivih dejanj goljufij, pranja denarja in ponarejanja listin. Med preiskavo so kriminalisti uspešno sodelovali z DURS DU Novo mesto in Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Ugotovili so, da so osumljenci kot direktorji oziroma lastniki in solastniki treh podjetij z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin pridobivali subvencije za podporo ustanavljanju in razvoju mikro podjetij – dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom.

Z goljufijami in uporabo ponarejenih listin so pridobili protipravno premoženjsko korist v višini 200.000 evrov, znesek je bil nakazan na račun enega izmed podjetij. Zaradi odkritja nepravilnosti so ostala kazniva dejanja goljufij ostala le pri poskusu. V nasprotnem primeru bi osumljenci pridobili še protipravno premoženjsko korist v višini 844.000 evrov. 

Kriminalisti so v sklopu predkazenskega postopka opravili več hišnih preiskav na naslovu gospodarskih družb na območju Novega mesta in Maribora in na naslovih bivanja osumljencev na območju Novega mesta in Ljubljane. Zasegli so več dokumentov in računalnikov in dodatno potrdili očitane sume kaznivih dejanj.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

torek, 6. november 2012

Nalet v predoru Trojane: Trk 12 vozil

Ob 8.20 je prišlo do naleta 12 osebnih avtomobilov na avtocesti Celje–Ljubljana v predoru Trojane v občini Lukovica. Posredovali so gasilci CPV Domžale PGE Celje, zavarovali mesto nesreče, izklopili več akumulatorjev in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi in prepeljani v KC Ljubljana.

ponedeljek, 5. november 2012

Nevarnost poplav Drave v spodnjem toku

Drava ima na meji z Avstrijo 1400 m3/s. Dopoldne bo predvideno presegla 2000 m3/s. Obstaja velika nevarnost poplav Drave v spodnjem toku, dolvodno od jeza Melje in jeza Markovci. Naselja na tem območju so ogrožena.

Bovec: Ceste zaprte, poplavljene klet in plazovi

Ob 2.53 je v vasi Plužna, občina Bovec potok zamašil odtok in voda je začela vdirati v hiše. Ob 5.07 je v Lektriki Bovec odprlo strešno okno na višiniOb 5.11 je poplavilo regionalno cesto Bovec-Kobarid pri ŽvikarjuOb 5.32 zaliva hišo na Žagi 155Ob 6.10 je v Logu voda zalila hišo.Ob 6.10 zaradi poplav zaprta lokalna cesta Log Čezsoški – ČezsočaOb 6.10 zaprta cesta pri Jelinčiču v Soči zaradi nanosa kamenja na cestoOb 6.10 Log Čezsoški 20 voda zaliva hišo

Na območju Kobarida več zalitih kleti

Poplave-občina Kobarid05.11.2012- 6:45 Na cesti Kobarid -Tolmin je več manjših plazov- 6:59 Na Trgu svobode v Kobaridu meteorna voda zaliva pritličje stanovanjske hiše- Na Mučeniški ul. voda ogroža stanovanjsko hišo- 7.50 cesta Kobarid-Robič zaprta- 7.50 potok v Idrskem ogroža hišo- 8.03 Kobarid Mučeniška -zalivanje kleti.- 08.08 Markova ulica v Kobaridu zalitje kleti.- 08.15 Smast 35 a voda zaliva klet

Plazovi - Kobarid

Ob 6.16 se je na cesto Rut - Koritnica v občini Tolmin padlo drevo.Ob 6.32 je na cesto Slap ob Idrijci - Dolenja Trebuša padlo drevo. Odstranili so ga PGD Dolenja Trebuša.Ob 6.45 je na cesti Kobarid -Tolmin je več manjših plazov.Ob 7.29 je v naselju Roče veter delno odkril strehi dveh objektov.Ob 7.36 na cesto relacije Podbrdo-Petrovo brdo se je podrlo drevo.Ob 7.45 polavljena cesta Most na Soči- Tolmin.Ob 8.00 je na cesti Dolenja Trebuša-Slap ob Idrijci voda zalila avto.

Zapeljal v potok Badaševica, iz avta ga je rešil mimoidoči

Ob 17.13 je v Ulici Istrskega odreda v Kopru, voznik z osebnim vozilom zapeljal v kanal Badaševica. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in reševalci Reševalne službe slovenske Istre. Še pred njihovim prihodom na kraj dogodka, je voznika iz avtomobila polnega vode povlekel mimoidoči. Potapljač JZ GB Koper je pregledal notranjost vozila. Gasilci so iz kanala povlekli osebno vozilo in nudili razsvetljavo. Delavci Komunale Koper so počistili cestišče in nevtralizirali razlite tekočine. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

četrtek, 1. november 2012

26-letnik ob prisotnosti otrok pretepal partnerko

Črnomaljski policisti so v sredo v naselju v okolici Črnomlja posredovali zaradi nasilja v družini. 26-letni nasilnež je ob prisotnosti otrok izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. 

Osumljenec jo je pretepal, brcal in vanjo metal inventar. Razbijal je stole, vrata in stekla na oknih. Policisti so še ugotovili, da nasilnež že dalj časa izvaja nasilje nad partnerko, saj naj bi jo že večkrat pretepel. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. 

O izrečenem ukrepi so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o ukrepu. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

S pištolo grozil, da jih bo ubil

Policisti na OKC PU Novo mesto so v torek nekaj po 18. uri prejeli klic na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do pretepa in groženj z orožjem. Na kraj, kjer se je zbralo večje število prebivalcev naselja, je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Novomeški policisti so izsledili in prijeli 28-letnega osumljenca in zasegli pištolo.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da je osumljenec vstopil v bivalni objekt, kjer so se nahajali oškodovanci. Tam je udaril žensko in moškega in ga poškodoval. Kasneje se je ponovno vrnil in s pištolo grozil oškodovancu da ga bo ubil in z udarcem s pištolo mladoletniku hudo poškodoval roko. 

Policisti so nasilneža 1. novembra privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe in kaznivega dejanja grožnje. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

Novomeški policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi 32-letni osumljenec pred prihodom policistov iz pištole izstrelil več nabojev.

Zapeljala v Voglajno in umrla

Ob 02.03 je v bližini Ceste Kozjanskega odreda v Šentjurju voznica osebnega vozila zapeljala v reko Voglajno. Posredovali so reševalci NMP Celje in gasilci PGE Celje, ki so osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, ki je bilo 50 cm pod gladino, vozilo izvlekli na cestišče in odklopili akumulator na vozilu. Voznica nesreče ni preživela.